Psycholoog Nijmegen

Psycholoog als coach Nijmegen

Voor wie is hulp van mij als psycholoog geschikt?


Iedereen loopt in zijn mensenleven tegen uitdagingen aan en ervaart een scala aan emoties en gedachten. Het is heel normaal om niet te weten hoe je hiermee om kunt gaan. We leren het immers niet op school. Met mijn achtergrond kan ik je helpen om te ontdekken:

- hoe je om kunt gaan met negatieve gedachten, gevoelens, lichamelijke ervaringen

- hoe je positiever in het leven kunt staan

- waar je energie van krijgt

- wat jij belangrijk vindt en hoe je dit een plek kan geven in je leven om meer voldoening te ervaren


De begeleiding die ik aanbied heeft een andere benadering dan de meeste psychologen. De meeste therapieën helpen je om de oorzaak van klachten te achterhalen en zo de klachten op te lossen. Zeker als het verleden een belangrijke rol speelt, zoals bij trauma, kan dat heel veel helpen. Maar het kan ook zo zijn dat je juist een andere benadering zoekt. Eentje waarbij persoonlijke ontwikkeling voorop staat. Waarbij je jouw uitdagingen gebruikt als basis om dichter bij jezelf te komen en om vaardigheden te leren die je veerkrachtig in het leven laten staan.


Vaak is datgene waar je tegen aanloopt iets waarvan je kunt groeien en wat aandacht nodig heeft. Niet om het weg te hebben maar om je verder te helpen. 'What's in the way, is the way' is een uitspraak van Vinny Ferraro die dat in mijn ogen passend beschrijft. Door een milde houding aan te nemen naar jezelf en je worsteling kom je vaak achter belangrijke informatie. Over wat je belangrijk vindt en waar het voor jou om draait, wat je grenzen zijn en wie je bent. Vaardigheden zoals mindfulness kunnen je hierbij helpen. Tijdens een traject gaan we ook onderzoeken waar je energie van krijgt en hoe jij je leven graag wil inrichten. Deze combinatie helpt je om jezelf beter te begrijpen en te leven vanuit je hart, vanuit je kern. 

Ik ben universitair opgeleid tot psycholoog en heb verscheidene vervolgopleidingen gevolgd. Ik richt me op mensen met lichte tot matige klachten. Voor ernstige klachten die je in je dagelijks leven sterk belemmeren kun je het beste contact kunt opnemen met de huisarts. De huisarts verwijst je dan meestal door naar de basis GGZ/specialistische GGZ. Weet je niet zeker of je bij mij terecht kunt? Neem dan gerust vrijblijvend contact op!

Investering psycholoog

Kennismakingsgesprek: €35,-

Per sessie (45 minuten): €80,- 


Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW


Kijk ook naar de vergoedingsmogelijkheden.


 

Bij no-show of als je annuleert binnen 24 uur voor de afspraak ben ik genoodzaakt de afspraak in rekening te brengen. 


Liever in groepsverband aan je mentale gezondheid werken? Meld je dan aan voor een mindfulness training of andere workshops in groepsverband."Anneloes heeft mij super geholpen om uit mijn "dip" te komen.

Een tijd geleden kwam ik erachter dat mijn gedachten, zonder dat ik er grip op had, terug vielen in een soort van depressie. Het was moeilijk voor mij om de positieve pulsen meer toegang te geven als de negatieve. Daardoor had ik zelf meer een negatief beeld van alles om mij heen. Na een aantal, voor mij, intensieve sessies samen met Anneloes, is het gelukt om het positieve weer meer de kans te geven. Ik heb deze sessies samen met haar, als een grote steun ervaren. Mindfulness helpt mij nog altijd om terug te keren in het "nu". En niet te blijven steken in het verleden of te ver in de toekomst door de draven. Anneloes bedankt!"

-

Client (42), Senior Data Specialist in Automotive Sector

psycholoog nijmegen

Positieve psychologie


Tijdens de coaching maak ik gebruik van technieken uit een relatief nieuwe stroming binnen de psychologie: de positieve psychologie. Dit is een overkoepelende term voor de wetenschap die onderzoekt wat mensen gelukkig maakt. Dat betekent dat ik me bezig houdt met sterke kanten, optimisme, waarden en zingeving. Ik heb erkende opleidingen in deze richting gevolgd en pas het gedachtegoed toe in mijn eigen leven waardoor ik een diepgaande kennis heb ontwikkeld. Mindfulness, zelfcompassie en Acceptance and Commitment therapie spelen een leidende rol tijdens het traject.

surf the wave

Lost psychologische hulp al mijn problemen op?


Helaas is dat niet zo. Het leven brengt moeilijkheden met zich mee, dat kan niemand voorkomen. Mentale gezondheid betekent

ook dat je op een gezonde manier kan omgaan met de tegenslagen van het leven. Je kunt het vergelijken met te surfen op de golven in plaats van stellig te blijven staan en de golven weg te duwen. Maar hoe weet je hoe je dat doet als je dat nooit hebt geleerd? Dat is iets waar ik je bij wil helpen. Tijdens de gesprekken zullen we samen ontdekken wat jou helpt om met de moeilijke ervaringen om te gaan.

psycholoog

Blijft het bij de gesprekken?


Uiteindelijk ben jij degene die het pad moet afleggen en is het doel om zonder psycholoog of coach te kunnen. De gesprekken met mij bieden een basis maar daarnaast is het belangrijk om ook naast de gesprekken actief aan de slag te gaan. Daarom zijn onze samenkomsten praktisch ingesteld en krijg je van mij oefeningen mee om in je dagelijkse leven toe te passen. Dit kunnen bestaande (wetenschappelijk onderzochte) oefeningen zijn, maar ook oefeningen die we samen ontwikkelen. Zo weten we zeker dat het bij jou past en heb je de grootste kans op resultaat!

unsplash