Over mij

OVER MIJ

psycholoog nijmegen

Opleidingen & cursussen

Bachelor Psychology and Neuroscience (Universiteit Maastricht)

Master Health & Social Psychology (Universiteit Maastricht)

Basisopleiding Mindfulness trainer (SeeTrue)

Basisopleiding ACT trainer/therapeut (SeeTrue)

Mindfulness en bewegen (SeeTrue)

Vervolgopleiding Mindfulness (SeeTrue)

Polyvagaaltheorie in therapie (Uitgeverij Mens)


Ik ben lid van NIP (beroepsvereniging voor psychologen). Ik houd me aan de beroepscode en val onder het verenigingstuchtrecht van het NIP.


HI, IK BEN ANNELOES


en ik ben sociaal psycholoog. Door de jaren heen ben ik enorm gepassioneerd geraakt over de stroming positieve psychologie en mindfulness waardoor ik mijn praktijk laat leiden. Ik wil je graag ondersteunen in het proces om de mentale gezondheid te versterken zodat je beter kan omgaan met de tegenslagen die het leven met zich meebrengt. Tijdens mijn studie psychologie op de Universiteit van Maastricht heb ik hier veel over geleerd. Mijn passie hiervoor is echter ontstaan doordat ik er op persoonlijk gebied veel profijt van heb gehad. En dat gun ik anderen ook!

Het voornaamste wat ik heb geleerd is dat de mind een enorm sterk middel is om problemen op te lossen, maar je moet er wel goed mee om kunnen gaan want anders gaat het tegen je werken. Ik geloof dat iedereen de kracht en competenties al in zich heeft om over moeilijke, stressvolle en op het oog uitzichtloze situaties heen te komen. Hierbij is soms alleen een steuntje in de rug nodig door iemand die je de juiste kant op wijst. In mijn aanpak staan mindfulness, zelfcompassie en positieve psychologie centraal. Op die manier kijken we samen hoe jij je levensgeluk kan vergroten en beter in je vel gaat zitten.

"Anneloes is een sociaal en betrokken persoon. Haar input bij ons project en haar workshops hebben er mede voor gezorgd dat ons project een succes was. De studenten van Maastricht University waren erg tevreden met de workshops en het heeft hun (en ons) een duidelijk beeld gegeven van positieve psychologie en mindfulness. We zullen Anneloes voor een volgend project zeker weer benaderen.

Hoofd werkgroep Wellbeing Movement 2017 (Maastricht University)

Relevante projecten

Naast psychologische consulten en mindfulness trainingen ben ik druk bezig met grootschalige projecten met als doel de mentale gezondheid van mensen te versterken. Hieronder staan een aantal projecten waar ik aan mee werk/heb gewerkt.

- Ontwikkelaar trainingen en app SeeTrue Online BV

- Docent en facilitator ACT en mindfulness opleiding SeeTrue

- Ontwikkelaar ACT opleiding en Positieve Psychologie opleiding SeeTrue

- Trainer mindfulness op basisscholen voor Stichting Stimulering Mindfulness in het onderwijs

- Trainer Wellbeing Movement Maastricht University

- Workshops voor o.a. Lunatik Universiteit Maastricht, SPS - NIP, Young ProRail

- Onderzoeksassistent TANDEM project (mindfulness bij dementie)

- Trainer en organisator Well-being week Universiteit Maastricht

- Stagair Universiteit Maastricht (onderzoek naar verschillen tussen effect traditionele psychologie en positieve psychologie)


SeeTrue online

"The exercises had an instant positive effect. The trainers created a comfortable atmosphere"


-

Student Maastricht University

De Observant heeft een artikel geschreven over de workshop 'Bend, don't break' op de universiteit van Maastricht.

"Wij, als Stedelijk Bestuur Maastricht van het SPS-NIP, hebben erg genoten van de enthousiaste en positieve werkwijze van Anneloes en Stephanie. De studenten gaven aan dat zij de wijze van mindfulness erg fijn vonden. Na 45 minuten mindfulness via hun wijze te hebben toegepast, was het onmogelijk om niet met een lach op je gezicht terug te keren naar huis, een prachtige bewuste stressvrije ervaring!"

-

SPS- NIP bestuur Maastricht