Mindfulness kinderen

Mindfulness kinderen


 


Mindfulness is niet alleen voor volwassenen behulpzaam, maar ook voor kinderen. En dat is belangrijk! Steeds meer kinderen hebben last van angstklachten, slaap en/of concentratieproblemen. Mindfulness helpt je kind hiermee om te gaan en helpt deze klachten ook te voorkomen. Daarnaast helpt mindfulness met emotieregulatie, verlaagd het stress en versterkt het de empathie. 


Mindfulness voor jouw kind?

Vanaf 2022 start ik de opleiding van Eline Snel: Aandacht werkt. Zij is wereldwijd bekend met haar methode en het boek 'Stilzitten als een kikker'. Tijdens deze opleiding start ik met een pilot. Wil je daar meer over weten of je kind (4-12 jaar) aanmelden? Stuur mij een mailtje!

Na deze pilot ben ik van plan om mindfulness aan kinderen te gaan aanbieden. Ik hoor het graag als je hierin geïnteresseerd bent. Het is altijd fijn om te weten als er vraag naar is.Mindfulness op de basisschool


Ik heb me lange tijd verwonderd over het feit dat we op school amper iets leren over het omgaan met emoties, gedachten en stress. Dit is de hoofdmotivatie geweest om mijn bedrijf te starten; om mensen (jong en oud) te helpen vaardigheden te ontwikkelen om veerkracht te versterken. Het liefst verweef ik dat in het onderwijs. Namens de Stichting Stimulering Mindfulness in het Onderwijs heb ik een mindfulnesstraining kunnen geven aan een basisschool in Maastricht.

Tijdens deze training kwam ik wekelijks 15-20 minuten de klas in. We deden dan mindfulness oefeningen met de leraar en kinderen. De lessen werden op een laagdrempelige en speelse manier aangeboden en er was genoeg ruimte voor spontaniteit.


Vanaf volgend jaar wil ik dit gaan aanbieden in Nijmegen en omstreken met het programma van Eline Snel. Is jouw school ge├»nteresseerd? Laat het me weten! 

De kinderen vinden de lessen heel leuk en behulpzaam. Hieronder zie je een aantal ervaringen van de kinderen (klik op de afbeelding om te vergroten). 

ervaring leerling
tekening groep 6IMG_1244
ervaring leerling 5
tekening groep 6IMG_1246
ervaring leerling 2
tekening groep 6IMG_1247
ervaring leerling 3
tekening groep 6IMG_1204 2
ervaring leerling 4
ervaring leerling 1

Om zoveel mogelijk effect te behalen uit de training is het belangrijk dat de leraar actief mee doet en achter de lessen staat. Na het afronden van de training is zo de gehele klas klaargestoomd om mindfulness zelfstandig te beoefenen. 

ervaring juf groep 8
ervaring juf groep 8 vervolg
ervaring juf groep 4