Mindfulness kinderen

Mindfulness kinderen


Namens de Stichting Stimulering Mindfulness in het Onderwijs bied ik gratis mindfulnesstrainingen aan voor basisscholen. 


Mindfulness is niet alleen voor volwassenen behulpzaam, maar ook voor kinderen. En dat is belangrijk! Steeds meer kinderen hebben last van angstklachten, slaap en/of concentratieproblemen. Mindfulness helpt de kinderen hiermee om te gaan en helpt deze klachten ook te voorkomen. Daarnaast helpt mindfulness met emotieregulatie, verlaagd het stress en versterkt het de empathie. 


Ik kom tijdens de training 16 keer 15-20 minuten de klas in. Tijdens deze korte bijeenkomsten doe ik een aantal mindfulness oefeningen met de leraar en kinderen. Natuurlijk worden de lessen op een laagdrempelige en speelse manier aangeboden en is er genoeg ruimte voor spontaniteit.

De kinderen vinden de lessen vaak heel leuk en behulpzaam. Hieronder zie je een aantal ervaringen van de kinderen (klik op de afbeelding om te vergroten). 

ervaring leerling
tekening groep 6IMG_1244
ervaring leerling 5
tekening groep 6IMG_1246
ervaring leerling 2
tekening groep 6IMG_1247
ervaring leerling 3
tekening groep 6IMG_1204 2
ervaring leerling 4
ervaring leerling 1

Om zoveel mogelijk effect te behalen uit de training is het belangrijk dat de leraar actief mee doet en achter de lessen staat. Na het afronden van de training is zo de gehele klas klaargestoomd om mindfulness zelfstandig te beoefenen. 

ervaring juf groep 8
ervaring juf groep 8 vervolg
ervaring juf groep 4

Stichting Stimulering Mindfulness in het Onderwijs is opgericht door SeeTrue Mindfulness. Mocht je dit project willen steunen kun je contact opnemen met SeeTrue of met mij.