Mindfulness training Nijmegen

Mindfulness training Nijmegen MBSR MBCT

Mindfulness training


Iedereen lijkt er wel last van te hebben: we zitten veel in ons hoofd en rennen van de hot naar her. Soms kan het helpen om even wat afstand te nemen van je gedachten en contact te maken met het hier en nu. Dit klinkt heel simpel, maar is zeker niet makkelijk. We hebben namelijk vaak niet eens door dat we aan het piekeren zijn of in de jaagstand zitten. En om uit deze doe-modus te stappen hebben we nu eenmaal nooit geleerd.


Tijdens de mindfulness aandachttraining leer je hoe je in het hier en nu kunt leven en beter kunt omgaan met constante stroom van gedachten, emoties en lichamelijke ervaringen. Dit kan je een stabiel gevoel geven en een veilige plek om steeds naar terug te keren.  Vanuit die plek is het vaak fijner om de dagelijkse activiteiten op te pakken omdat je helderder hebt waar je behoeften liggen.


Voor een opdrachtgever heb ik een luchtige animatie gemaakt die in het kort uitlegt wat mindfulness is. Je kunt hem hieronder bekijken. 

"Dank je wel Anneloes voor je interessante lessen tot nu toe en je betrokkenheid + interessante aanvullingen! 

Ik vind dat je het fantastisch doet en heb er veel baat bij!"


-

Student Neuropsychologie (30)

Inhoud 8 weekse training mindfulness 

Elke week komt er een ander thema aan bod. Deze thema's komen overeen met de MBSR en MBCT trainingen (dit zijn de wetenschappelijk onderzochte varianten van de mindfulness cursus). Deelnemers van een MBCT of MBSR training rapporteren vaak minder stress, minder piekeren en meer positieve emoties. Het is aangetoond dat de hersenen tijdens de 8 weken veranderen waardoor deze effecten van langere duur zijn. In de onderstaande animatie heb ik samengevat welke effecten van mindfulness wetenschappelijk bewezen zijn. 

Om profijt te hebben van de voordelen van mindfulness is het belangrijk om met regelmaat mindfulness meditaties te beoefenen en mindfulness onderdeel te maken van je dagelijkse leven. Hier wordt tijdens de bijeenkomsten ook expliciet aandacht aan besteed.

De mindfulnesstraining wordt verzorgd door mij, Anneloes Geerling (gezondheids- en sociaal psychologe, mindfulness trainer en ACT therapeut). 


Mindfulness

Mindfulness speelt al eeuwen een belangrijke rol in oosterse tradities. Sinds 1979 zie je het steeds vaker terugkomen in de westerse wereld. Wil je meer weten over de geschiedenis van mindfulness en wat het precies inhoudt? Lees dan het artikel over mindfulness.Praktische informatie

  • 8 bijeenkomsten van 2,5 uur
  • Woensdagen: 27 oktober, 3, 10, 17, 24 november, 1, 8, 15 december

  • Tijd: 10.00-12.30
  • Locatie: Bodhi Yogashala Oost • Prins Hendrikstraat 16 Nijmegen
  • Kosten: €350 incl. btw

    *incl. werkboek en audio meditatie bestanden om het geleerde thuis te integreren

Aanmelden Mindfulness:

Wil jij je aanmelden voor de mindfulness cursus of heb je vragen? Fijn als je contact opneemt!


Liever individuele mindfulness? 

Ik bied als psycholoog ook mindfulness aan in coaching en therapie, waarbij we specifiek kunnen ingaan op jouw situatie. 


PS. Ik bied ook trainingen, workshops rondom zelfcompassie en positieve psychologie aan.