Mindfulness training Nijmegen

Mindfulness training Nijmegen MBSR MBCT

Mindfulness training


Iedereen lijkt er wel last van te hebben: we zitten veel in ons hoofd en rennen van de hot naar her. Of misschien ben je veel met je aandacht bij anderen en vergeet je daarbij je eigen behoeften. Dan kan het helpen om contact te maken met je lichaam en het hier en nu. Dit klinkt heel simpel, maar is zeker niet makkelijk. We hebben namelijk vaak niet eens door dat we aan het piekeren zijn of in de jaagstand zitten. En we hebben nu eenmaal nooit geleerd hoe we uit deze doe-modus of overlevingsstand komen.


Tijdens de mindfulness aandachttraining leer je hoe je in het hier en nu kunt leven en beter kunt omgaan met de prikkels om je heen en de constante stroom van gedachten, emoties en lichamelijke ervaringen. Dit kan je een stabiel gevoel geven en een veilige plek om steeds naar terug te keren.  Vanuit die plek is het vaak fijner om de dagelijkse activiteiten op te pakken omdat je helderder hebt waar je behoeften liggen.


Hieronder een luchtige animatie die in het kort uitlegt wat mindfulness is.

 

"Dank je wel Anneloes voor je interessante lessen tot nu toe en je betrokkenheid + interessante aanvullingen! 

Ik vind dat je het fantastisch doet en heb er veel baat bij!"


-

Student Neuropsychologie (30)

Inhoud 8 weekse training mindfulness 

Elke week komt er een ander thema aan bod. Deze thema's komen overeen met de MBSR en MBCT trainingen (dit zijn de wetenschappelijk onderzochte varianten van de mindfulness cursus). Deelnemers van een MBCT of MBSR training rapporteren vaak minder stress, minder piekeren en meer positieve emoties. Het is aangetoond dat de hersenen tijdens de 8 weken veranderen waardoor deze effecten van langere duur zijn. In de onderstaande animatie heb ik samengevat welke effecten van mindfulness wetenschappelijk bewezen zijn. 

Om profijt te hebben van de voordelen van mindfulness is het belangrijk om met regelmaat mindfulness meditaties te beoefenen en mindfulness onderdeel te maken van je dagelijkse leven. Hier wordt tijdens de bijeenkomsten ook expliciet aandacht aan besteed.

De mindfulnesstraining wordt verzorgd door mij, Anneloes Geerling (gezondheids- en sociaal psychologe, mindfulness trainer en ACT therapeut). 


Mindfulness

Mindfulness speelt al eeuwen een belangrijke rol in oosterse tradities. Sinds 1979 zie je het steeds vaker terugkomen in de westerse wereld. Wil je meer weten over de geschiedenis van mindfulness en wat het precies inhoudt? Lees dan het artikel over mindfulness.Praktische informatie

Je kunt de training individueel of in groepsverband volgen.


Groepsverband

We komen wekelijks met een groep samen. Tijdens de bijeenkomsten wisselen we oefeningen af met een beetje theorie. De oefeningen doe je veelal individueel en bespreken we gezamenlijk na. Het mooie van een groepsproces vind ik het contact dat onderling kan ontstaan. Iedereen zit er met een andere reden en heeft een andere geschiedenis. Tijdens de bijeenkomsten zal blijken dat ieders ervaring veel op elkaar lijkt en je veel van elkaar kan leren. Het belangrijkste vind ik dat ieder zich thuis voelt en daar zullen we ook extra aandacht aan besteden. Weet dat je niks hoeft te delen in de groep als je dat niet fijn vind.


 • 8 bijeenkomsten van 2,5 uur
 • Woensdagen: 2, 9, 16, 23, 30 juni, 7, 14 & 21 juli 2022

 • Tijd: 19.00-21.30
 • Locatie: Bodhi Yogashala • Bloemerstraat 71 Nijmegen Centrum
 • Investering: €360 incl. btw*

  *incl. werkboek en audio meditatie bestanden om het geleerde thuis te integreren

 • Aanmelden per mail: positivewavescoach@gmail.com


Individueel

Waar in de groepstraining veel verschillende mensen aan bod komen, is de individuele training natuurlijk helemaal gericht op jou. Daardoor hebben we meer tijd en ruimte om te kijken hoe je mindfulness kunt inzetten bij de dingen waar jij tegen aanloopt. In principe komen dezelfde oefeningen en theorie aan bod als tijdens een groepstraining. Als het nodig is kunnen we het programma ook wat aanpassen of loslaten om het aan te laten sluiten op jouw behoefte.

 • 8 bijeenkomsten van 1 uur
 • Tijden die passen in jouw agenda
 • Locatie: Bodhi Yogashala Oost • Prins Hendrikstraat 16 Nijmegen
 • Investering: €800 (vrijgesteld van btw)*

  *incl. telefonisch kennismakingsgesprek, werkboek en audio meditatie bestanden om het geleerde thuis te integrerenAanmelden Mindfulness:

Wil jij je aanmelden voor de mindfulness cursus of heb je vragen? Fijn als je contact opneemt!


Liever een mix van mindfulness met wat anders? 

Ik bied als psycholoog ook individuele trajecten aan waarbij we specifiek kunnen ingaan op jouw situatie. 


PS. Ik bied ook trainingen, workshops rondom zelfcompassie en positieve psychologie aan.