Voor werkgevers

Psycholoog voor werknemers 

Voor wie is hulp van een psycholoog geschikt?


Soms lopen werknemers vast en ervaren ze stress, veel negatieve gedachten en emoties. Of dit nu komt door werkdruk, persoonlijkheid of door complexe privé situaties, het is belangrijk om de juiste psychologische hulp te bieden aan je werknemer. Medewerkers die goed in hun vel zitten zorgen voor een betere werksfeer, zijn productiever en kosten minder geld.


Ik bied preventieve mentale hulp aan. Dat wil zeggen dat werknemers die last hebben van alledaagse uitdagingen bij mij terecht kunnen. Denk aan hoge stresslevels, gepieker, vermoeidheid, prikkelbaarheid etc. Ze hebben geen verwijsbrief nodig van de huisarts.


Ik vind het belangrijk dat mentale hulp zo laagdrempelig mogelijk kan worden aangeboden. Iedereen loopt vroeg of laat tegen mentale uitdagingen aan en ervaart een scala aan emoties en gedachten. Het is heel normaal om niet te weten hoe je hiermee om kunt gaan. We leren het immers niet op school. Met mijn achtergrond kan ik je medewerkers helpen om te ontdekken:

- hoe ze om kunnen gaan met negatieve gedachten, gevoelens, lichamelijke ervaringen

- waar hun grenzen liggen en hoe ze deze kunnen bewaken

- hoe ze positiever in het leven kunnen staan

- ontdekken waar ze energie van krijgen

- hoe ze meer voldoening uit hun dag kunnen halen 


Spelen er grotere onderliggende problemen of  psychische klachten? Dan kan ik je werknemer op weg helpen om de juiste zorg in de basis/specialistische GGZ te vinden en hem/haar bij te staan gedurende de wachttijd van de GGZ. Weet je niet zeker of je werknemer bij mij terecht kan? Neem dan gerust vrijblijvend contact op! 


Positieve psychologie


Tijdens het traject maak ik gebruik van technieken uit een relatief nieuwe stroming binnen de psychologie: de positieve psychologie. Dit is een overkoepelende term voor de wetenschap die onderzoekt wat mensen gelukkig maakt. Dat betekent dat ik me bezig houdt met sterke kanten, optimisme, waarden en zingeving. Door deze thema's samen met de werknemer uit te werken en de onderliggende vaardigheden te versterken, komt er een positieve spiraal op gang.

Mindfulness


Een van de vaardigheden waar we aan kunnen werken is mindfulness. Mindfulness helpt je om te gaan met een druk hoofd, emoties en helpt  bewustere keuzes te maken. Mindfulness zie je steeds vaker terug in bedrijven. Het is een essentiële vaardigheid om gefocust te kunnen blijven in een drukke baan. Met mindfulness train je namelijk de aandacht. Je oefent om uit het hoofd te stappen, en bewust aanwezig te zijn bij datgene wat je aan het doen bent. Hierdoor kun je vaak helderder kunt zien wat een situatie nodig heeft en waar je behoefte aan hebt.

Investering psycholoog

Kennismakingsgesprek: €35,-

Per sessie (45 minuten): €75,- 


Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW

 


Wilt je werknemer liever in groepsverband aan zijn mentale gezondheid werken? Meld hem dan aan voor een mindfulness training.

"Anneloes heeft mij super geholpen om uit mijn "dip" te komen.

Een tijd geleden kwam ik erachter dat mijn gedachten, zonder dat ik er grip op had, terug vielen in een soort van depressie. Het was moeilijk voor mij om de positieve pulsen meer toegang te geven als de negatieve. Daardoor had ik zelf meer een negatief beeld van alles om mij heen. Na een aantal, voor mij, intensieve sessies samen met Anneloes, is het gelukt om het positieve weer meer de kans te geven. Ik heb deze sessies samen met haar, als een grote steun ervaren. Mindfulness helpt mij nog altijd om terug te keren in het "nu". En niet te blijven steken in het verleden of te ver in de toekomst door de draven. Anneloes bedankt!"

-

Client (42), Senior Data Specialist in Automotive Sector