Psycholoog Nijmegen

Psycholoog Nijmegen

Voor wie is hulp van een psycholoog geschikt?


Iedereen heeft weleens last van de klachten die hierna benoemd worden. Maar als je merkt dat dit je leven beheerst, dan is het verstandig om er psychologische hulp bij te zoeken. Neem dan contact op met mij!


Samen gaan we ontdekken hoe je om kunt gaan met moeilijke ervaringen en hoe je je kunt richten op datgene dat belangrijk is voor jou. Ik help je graag met het versterken/herstellen van je mentale gezondheid zodat je een optimaal leven kan leiden, vol met levensgeluk, tevredenheid en energie!

N.B. Ik ben universitair opgeleid tot psycholoog en heb verscheidene vervolgopleidingen gevolgd maar word helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar. Vergoeding is vaak wel via de werkgever mogelijk. Voor langdurig en/of ernstige klachten kun je het beste contact kunt opnemen met de huisarts. De huisarts verwijst je dan meestal door naar de basis GGZ/specialistische GGZ. Weet je niet zeker of je bij mij terecht kunt? Neem dan gerust vrijblijvend contact op!

Herken jij je in deze klachten?


- Je piekert en weet niet hoe je dit kan stoppen.

- Je ervaart stress

- Je hebt voelt weinig tot geen emoties

- Je wordt regelmatig overspoeld door emoties

- Je hebt lichte angst klachten en/of paniekaanvallen

- Je wilt meer positieve emoties en geluk ervaren

- Je hebt al langer last van sombere gevoelens

- Jouw fysieke klachten hebben veel invloed op hoe jij je voelt

- Je doorgaat een grote verandering van levenssituatie en voelt je ontregeld

- Je wilt meer rust ervaren en meer genieten van het leven

- Je hebt een laag gevoel van eigenwaarde

- Je zoekt begeleiding bij jouw persoonlijke groei

- Je kampt met vragen over zingeving

- Je hebt overige lichte/matige klachten. 

"Anneloes heeft mij super geholpen om uit mijn "dip" te komen.

Een tijd geleden kwam ik erachter dat mijn gedachten, zonder dat ik er grip op had, terug vielen in een soort van depressie. Het was moeilijk voor mij om de positieve pulsen meer toegang te geven als de negatieve. Daardoor had ik zelf meer een negatief beeld van alles om mij heen. Na een aantal, voor mij, intensieve sessies samen met Anneloes, is het gelukt om het positieve weer meer de kans te geven. Ik heb deze sessies samen met haar, als een grote steun ervaren. Mindfulness helpt mij nog altijd om terug te keren in het "nu". En niet te blijven steken in het verleden of te ver in de toekomst door de draven. Anneloes bedankt!"

-

Client (42), Senior Data Specialist in Automotive Sector

psycholoog nijmegen

Positieve psychologie


Tijdens de coaching maak ik gebruik van technieken uit een van de nieuwste stromingen binnen de psychologie: de positieve psychologie. Dit is een overkoepelende term voor de wetenschap die onderzoekt wat mensen gelukkig maakt. Dat betekent dat ik me bezig houdt met sterke kanten, optimisme, waarden en zingeving. Ik heb erkende opleidingen in deze richting gevolgd en pas het gedachtegoed toe in mijn eigen leven waardoor ik een diepgaande kennis heb ontwikkeld. Mindfulness, zelfcompassie en Acceptance and Commitment therapie spelen een leidende rol tijdens het traject.

surf the wave

Lost psychologische hulp al mijn problemen op?


Helaas is dat niet zo. Het leven brengt moeilijkheden met zich mee, dat kan niemand voorkomen. Mentale gezondheid betekent volgens de World Health Organization dan ook dat je op een gezonde manier kan omgaan met de tegenslagen van het leven. Je kunt het vergelijken met te surfen op de golven in plaats van stellig te blijven staan en de golven weg te duwen. Maar hoe weet je hoe je dat doet als je dat nooit hebt geleerd? Dat is iets waar ik je bij wil helpen. Tijdens de gesprekken zullen we samen ontdekken wat jou helpt om met de moeilijke ervaringen om te gaan.

Kosten psycholoog


Per 45 minuten: €75,- 


Liever in groepsverband aan je mentale gezondheid werken? Meld je dan aan voor een mindfulness training of andere workshops in groepsverband.psycholoog

Blijft het bij de gesprekken?


Uiteindelijk ben jij degene die het pad moet afleggen en is het doel om zonder psycholoog of coach te kunnen. De gesprekken met mij bieden een basis maar daarnaast is het belangrijk om ook naast de gesprekken actief aan de slag te gaan. Daarom zijn onze samenkomsten praktisch ingesteld en krijg je van mij oefeningen mee om in je dagelijkse leven toe te passen. Dit kunnen bestaande (wetenschappelijk onderzochte) oefeningen zijn, maar ook oefeningen die we samen ontwikkelen. Zo weten we zeker dat het bij jou past en heb je de grootste kans op resultaat!